tiistai 11. joulukuuta 2012

Omaishoitajille tukea ja kannustusta


Olen tavannut vaalikierroksella monia omaishoitajia. He tekevät todella  pyyteetöntä ja arvokasta työtä läheistensä hyväksi. Heidän työnsä tekee mahdolliseksi kotona asumisen erittäin monelle hoitoa ja hoivaa tarvitsevalle. Tämä on inhimillisin ja myös kustannustehokkain hoitomuoto.
Omaishoitajat tarvitsevat tukea ja kannustusta, jotta he jaksaisivat tehdä tätä usein raskasta mutta palkitsevaa työtään. Keskustan kuntavaaliohjelmassa esitetään omaishoidon tuen maksamisen siirtämistä Kelan maksettavaksi ja verottomaksi. Tämä lisäisi omaishoitajien tasavertaisuutta ja tukisi heidän talouttaan.
Omaishoitajien tukemisessa on kysymys usein enemmän asenteista ja viitseliäisyydestä kuin suurista taloudellisista panoksista. Omaishoitajien jaksamisesta ja opastuksesta huolehtiminen on sitä paitsi monin verroin edullisempaa kuin laitoshoito.
Avustaminen aina silloin tällöin esimerkiksi lääkärissä käyttämisessä tai asioilla käymisessä ovat enemmänkin järjestelykysymyksiä kuin kovia talouspäätöksiä. Nämä merkitsevät kuitenkin monille omaishoitajille enemmän kuin suoranainen taloudellinen tuki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti